Польща відновлює залізничне сполучення з Україною з 1 жовтня

Для тих, хто збирається на роботу в Польщу, хороша новина: з завтрашнього дня, 1 жовтня, до Польщі знову можна буде дістатися потягом, що значно заощадить витрати на проїзд.

Польща знімає заборону на залізничне сполучення з Україною, зберігаючи заборону тільки на ж/д поїздки для Білорусі.

Потяги перестали курсувати між Україною і Польщею ще навесні, 15 березня 2020 року, через протиепідеміологічні заходи, викликані поширенням коронавіруса.

Заплановане на початок червня поточного року відновлення не відбулися. Потім пішов ряд перенесень на інші дати, але тільки лише наприкінці вересня намітилося реальне відновлення руху.

Раніше до Польщі ходило чотири поїзди. Зі столиці існувало два рейси – до Варшави і Перемишля, а також безпересадочні вагони до Вроцлава. Третій потяг курсував з Одеси до Перемишля, четвертий з’єднав Львів і Вроцлав.

Також «Укрзалізниця» вже підписала договори про відновлення ж/д сполучення з Угорщиною, Словаччиною та Австрією, чим немало порадувала українських заробітчан.

Відзначимо, що раніше поїзд 067К «Київ-Варшава» курсував між Центральним залізничним вокзалом Києва (відправлення о 18:48) і станцією “Варшава-Заходня” (прибуття близько 10:14). Загальний час поїздки – 15 год 26 хв. Відстань, яку долає поїзд, 788 км. Розклад на даним момент уточнюйте.