AstraZeneca визнала, що її вакцина вимагає подальшого вивчення

Британо-шведська транснаціональна фармацевтична компанія AstraZeneca, ймовірно, проведе додаткове глобальне дослідження для оцінки ефективності своєї вакцини проти COVID-19. Про це повідомив генеральний директор компанії Паскаль Соріо після питань про результати дослідження в рамках третьої фази клінічних випробувань.

За словами Соріо, замість додавання добровольців до поточного процесу тестування в Сполучених Штатах, буде проведено нове дослідження для оцінки меншої дози, яка працює краще, ніж повна доза в дослідженнях AstraZeneca.

«Тепер, коли ми визначили, що здається кращим, нам потрібно це підтвердити і для цього провести додаткові дослідження»,- сказав Соріо.

Соріо сказав також, що це, ймовірно, буде ще одне «міжнародне дослідження, але воно може закінчитися швидше, тому що ми знаємо, що ефективність висока, тому нам потрібно менше пацієнтів».

Ця новина з’явилася після того, як AstraZeneca зіткнулася з питаннями про рівень успіху, що, на думку деяких експертів, може знизити її шанси на швидке схвалення регулюючими органами США і ЄС.

Деякі вчені поставили під сумнів стабільність результатів, показавши, що експериментальна вакцина була ефективна на 90% в підгрупі учасників дослідження, які спочатку помилково отримали половину дози, а потім повну дозу.