На ринку праці ФРН після німецької мови найбільш затребуваний англійська

Німецькі аналітики ринку праці Німеччини провели велике дослідження, метою якого було дізнатися знання яких мов найбільш користується попитом у роботодавців.

na-rynke-truda-frg

З’ясувалося, що німецьким фірмам і підприємствам найчастіше потрібні працівники, які досконало володіють англійською мовою. У трійку лідерів також входять французька та голландська мови.

Був проаналізований величезний масив оголошень про роботу в різних секторах економіки за останні два роки. Виявилося, що знання англійської мови обов’язково для 25 відсотків вакансій, при цьому тільки в 2017 році кількість оголошень, в яких англійська мова був вказаний як одна з головних умов для прийому на роботу, зросла на 17 відсотків.

Знання російської мови на німецькому ринку праці також дуже затребуване. Число вакансій, де необхідно обов’язково знати українську мову, які були заявлені в 2017-2018 роках, становило майже 29 тисяч.

Раніше повідомлялося, що у ФРН зареєстровано 1 мільйон 200 тисяч вакантних робочих місць – це рекорд німецького ринку праці. Уряд вже розробив новий закон, який дасть можливість громадянам країн, що не входять в ЄС легше працевлаштуватися в Німеччині.