Третина українських громадян планує працевлаштування за кордоном

Згідно з нещодавно проведеним Центром Разумкова соціологічного опитування, третина українських громадян найближчим часом твердо мають намір покинути країну з метою працевлаштування за кордоном.

tret-ukrainskih-grazhdan-planiruet-trudoustroystvo-za-granicey

У зв’язку з тим, що на сьогоднішній день в Україні не бачать перспектив для хороших заробітків, з країни хочуть виїхати працювати за кордон 12 відсотків українців. При цьому вони зазначили, що одразу повернуться, як тільки в економіці України спостерігається розвиток і зросте оплата праці. Навіть якщо не вдасться влаштуватися за фахом, то все одно на постійне місце проживання в інші країни планують виїхати 6 відсотків українців. Тільки 5% опитаних заявили, що поїдуть з країни не залежно від того, будуть чи ні перспективи поліпшення ситуації в економіці.

Результати соціологічного дослідження показали, що чим вище освітній рівень респондентів, тим вища частка тих, хто має намір виїхати з метою тимчасового працевлаштування і повернутися, коли ситуація в країні покращиться.

При цьому незалежно від поліпшення або погіршення ситуації в Україні, 68 відсотків громадян не збираються нікуди виїжджати.