Робоча віза в Великобританію без особливих складностей

Образ Великобританії міцно пов’язаний в головах українців з королівською родиною, лондонськими дощами і двоповерховими автобусами. Проте чимало й таких людей, які розглядають країну на туманному Альбіоні, як місце, де добре працювати і заробляти.У цій статті ми уважно розглянемо, що таке робоча віза в Великобританію, як її оформити і на який термін продовжити.

рабочая виза в Великобританию

Робоча віза в Англію для українців

Британські закони спрямовані на максимальне забезпечення роботою своїх громадян. Крім того ця країна, поки ще член єврозони, а значить в пріоритеті з працевлаштування громадяни країн Євросоюзу. Виходячи з цього, важливо розуміти, що отримання дозволу на легальне працевлаштування це процес досить трудомісткий. Однак цілком можливий.

Є досить велика кількість варіантів довгострокових дозволів в Англії (так звані tier):

  • Tier 1 – для високо значущих мігрантів
  • Tier 2 – для кваліфікованих працівників
  • Tier 5 – для тимчасових службовців

Всі вони діляться на різні підтипи. Вибираючи категорію трудової позначки, враховуйте якості, якими ви володієте, професійні навички, рівень освіти і сферу передбачуваної діяльності. Кожен підтип віз відрізняється по терміну дії, ціною і тим якостям, якими повинен володіти претендент.

Робоча віза в Англію її вартість і термін дії

Робоча віза в Великобританію Tier 1 ділиться на 4 підтипи:

  1. Exceptional talent – видається лікарів, діячів науки і мистецтва, інженерам і працівникам IT галузі. Вартість дозвільної позначки оплачується в два етапи. 1 – схвалення заявки, 292 ?. 2 – подача документів, 293 ?. Період дії 5 років і 4 місяці з можливістю продовження ще на 5 років. Для отримання необхідно надати акредитацію Home Office.
  2. Entrepreneur – видається підприємцям. Ціна залежить від того, як ви подаєте заявку. Подача онлайн – 1228 фунтів. Особиста подача – 982 фунта. Тривалість перебування в країні – до 3 років і 4 місяців. Після закінчення цього часу можна подовжити термін дії на 2 р.. Для отримання необхідно надати бізнес-план і мати передбачуваний фінансовий оборот від 50000 до 200000 в національній валюті.
  3. Investor – інвестиційна. Для того, щоб отримати такий тип, треба бути готовим інвестувати в економіку Англійської держави як мінімум 2000000 фунтів. Вартість – 1561 ?. Час перебування – до 3 років і 4 місяців з можливістю пролонгації ще на 2 р.
  4. General – подача заявок на цю позначку закрита. Виняток – члени сімей громадян України, у яких вона вже відкрита.

Рабочая виза в Великобританию Tier 1

Робоча віза в Великобританію Tier 2 буває так ж 4 типів:

  1. General – для людей, яким запропонували кваліфіковану посаду в Англії. Ціна залежить від того, якою буде проміжок часу відкрита і яка у вас професія. До 3 років – 587?. Більше 3 років – 1174?. Якщо ваша професія є пріоритетною для Британії (лікарі, інженери, сфера цифрових технологій і тп) і тривалість до 3 років – 446 ?. Рідкісна професія і більше 3 років – 892 ?. Період дії до 5 років та 14 днів, або на строк дії спонсорського сертифіката (що це поговоримо нижче) + 14 днів.
  2. Minister of religion – умовою отримання робота в релігійному співтоваристві. Коштує ця категорія 587?. Видається на 3 роки і 1 місяць. На термін дії спонсорського сертифіката (якщо його термін дії не менше) + 1 місяць.
  3. Sportsperson – для спортсменів високого рівня, які збираються розвивати свій вид спорту у Великобританії. Її вартість – 587 фунтів. Дає можливість перебування на 3 роки з можливістю продовження ще на 3 р.
  4. Intra-company transfer – видається співробітникам англійських фірм для перекладу в британський філія. Вартість буде різною. Стажування – 463?. Період перебування до 3 років – 587 ?. Більше 3 років – 1174 ?. Тривалість візи залежить від вашого доходу. При зарплаті понад 120000 фунтів на рік – до 9 років. Дохід до 120000 фунтів в рік – 5 років і 1 місяць. Стажування – до 12 місяців.

У візи Tier 5 (найбільш коротка робоча віза в Великобританію) 5 підтипів, всі вони мають вартість у 235 фунтів і дають можливість перебування на території Великобританії протягом 1 року, або якщо термін дії сертифіката менше, то на цей період + 28 днів.

  1. creative and sporting – для зайнятих у спорті та творчості
  2. charity workers – для волонтерів
  3. religious workers – для передбачають займатися релігійною діяльністю
  4. government uthorized exchange – людям, чиєю метою є отримати англійський досвід роботи, чи учасників програм обміну (мовні, студентські програми)
  5. international agreement – для співробітників дипломатичного корпусу.

Спонсорський сертифікат

Спонсорський сертифікат – це номер, в якому зашифрована інформація про роботу і ваші особисті дані. Цей номер вам надає ваш роботодавець – спонсор. Для англійських компаній отримання спонсорської ліцензії є, фактично, дозвіл на працевлаштування осіб, які не є громадянами Великобританії. Так само компанія, запрошує вас на роботу, повинна надати вам всю інформацію, яка може знадобитися вам при подачі пакету документів для отримання робочої візи в Великобританію.

Важливо пам’ятати, що у спонсорського сертифіката існує термін придатності. Він становить 3 місяці з моменту його присвоєння. І скористатися ним можна один раз.

Як отримати робочу візу у Великобританію і необхідні документи для її оформлення

Пакет паперів для отримання документа званого «робоча віза в Великобританію для українців досить тривіальний.

Анкента на визу в Великобританию

  • Анкета
  • Дійсний закордонний паспорт
  • Фото
  • Спонсорський сертифікат
  • Документи, що підтверджують коректність обраної категорії візи (якщо ви спортсмен, наприклад, надайте посвідчення майстра спорту)
  • Підтвердження кваліфікації (диплом про освіту)
  • Трудовий контракт з роботодавцем
  • Медична страховка
  • Підтвердження знання мови
  • Бронювання місця проживання (договір оренди)
  • Наявність власних коштів у сумі не менше 900 фунтів
Зверніть увагу на те, що в разі якщо ваш закордонний паспорт не є біометричним, відбитки пальців у вас знімуть прямо в посольстві.

Здобувачі, які подають заявку на отримання робочої візи в Великобританію, оцінюються за бальною системою. Кандидат повинен набрати не менше 50 балів. Обов’язкові 10 балів за знання мови і наявність власних фінансів нараховуються автоматично. За зарплату вище 20000 фунтів нарахують ще 20 балів, а наявність роботодавця-спонсора принесе ще 30. Так само можна отримати по 30 балів за те, що у вас рідкісна професія на британському ринку праці, ваша зарплата буде більше 150000 ? або якщо роботодавець подавав на закриття вакансії громадянами Британії, але цього зробити не вдалося.

У такому неприємному випадку, як відмова у видачі візи, можна подати апеляцію. Розглянути її повинні в строк, що не перевищує 30 днів.

Як бачите варіантів отримання робочої візи багато, а відвідавши розділ робота в Англії ви побачите, як багато і вакансій у Великобританії представлена у нас на сайті. І одна з них точно підійде саме вам. Головне уважно вивчити вимоги і відповідально підійти до поставленого завдання.

Ми підібрали для вас відео, про те як самостійно оформити візу у Великобританію