Міністр праці ФРН назвав закон про імміграцію великим проривом

Після численних дебатів минулих років закон про імміграцію кваліфікованих працівників «став гігантським проривом.

 ministr-truda-frg-nazval-zakon-ob-immigracii-velikim-proryvom

Про це минулого тижня в інтерв’ю заявив міністр праці Німеччини Хубертус Хейл. На думку високопосадовця, у першу чергу цей закон спрямований, щоб задовольнити попит на кваліфіковану робочу силу. За оновленими статистичними даними на сьогоднішній день в Німеччині налічується 1,2 мільйона вакансій.

При розробці закону враховувалися існуючі правила, щоб розробити оптимальні критерії для кваліфікованої імміграції. Були пропозиції, щоб розробити спеціальну систему балів для відбору претендентів, але в підсумку коаліційний уряд відмовився від цієї ідеї. Міністр підкреслив, що ми дійсно повинні дати шанс людям, які хочуть приїхати працювати і жити в Німеччину, маючи відповідну кваліфікацію, затребувану на німецькому ринку праці, освіту і професійну підготовку Міністр Хейл зазначив, що Бундестаг повинен прийняти закон про іммігрантів на початку наступного року.

Раніше повідомлялося, що закон, який дасть можливість трудовим мігрантам з країн, що не входять до складу Європейського союзу, отримати можливість приїхати в країну з метою працевлаштування планується прийняти до кінця 2018 року, але життя вносить свої корективи.

 

Джерело: www.eurabota.ua