У трудове рабство за кордоном потрапило майже 2500 українців

Міжнародна організація міграції (МОМ) представила докладний доповідь про ситуацію на ринку торгівлі людьми у Східній Європі. Згідно з даними організації, у трудове рабство за кордоном потрапило 2417 чоловіків. Проте, точна кількість жертв работоргівців в даний момент не відомо.

009

У представленому В Києві 27 грудня звіті зазначено, що в період з 2010 по 2015 рік за допомогою до МОМ звернулися 3300 мужичин з України, Білорусі та Молдови.

Згідно з даними статистики, найбільше від работоргівців постраждали саме українські працівники. Жертвами торгівлі людьми офіційно визнані 2417 чоловіків з українськими паспортами.

Правозахисники зазначили, що всі, хто звернувся за допомогою чоловіки стали жертвами трудової експлуатації за кордоном.

У дослідженні відзначено, що в «мережі» рабовласників потрапляли чоловіки з різною освітою і рівнем добробуту. Так, 24% чоловіків мали вищу освіту. 71% жертв проживали в містах.

Головними причинами, що спонукав українців залишати домівки і вирушати на роботу за кордон названі низька оплата праці, безробіття, закриття підприємств і перспектива збільшення фінансового благополуччя за кордоном.