Робота в Щецині – чому саме туди

Щецин –польське місто, що знаходиться поблизу кордону з Німеччиною і є частиною північно-західного воєводства. Не дивлячись на те, що це не столиця, і він навіть не входить в п’ятірку найбільших міст Польщі робота в Щецині користується популярністю, як у поляків, так і серед іноземців. У представленої вашій увазі статті ми розповімо про те, чому варто їхати працювати у Щецин, які вакансії там затребувані і які складнощі і приємні несподіванки можуть чекати там трудових мігрантів.

Щецин фото

Щоб влаштуватися на роботу в Щецині в Польщі необхідно оформити дозвіл на працевлаштування і відкрити в посольстві робочу візу в Польщу.

Чим цікавий Щецін

Тут розташовані різноманітні виробничі організації, заводи та фабрики. Щецин – лідер в нафтохімічній та машинобудівній галузях. Місто розвивається і як туристичний центр. А також в Щецині розташований найбільший польський порт на Балтійському узбережжі.

Насправді отримати роботу в цьому місті не складно. Досить вивчити запит робота Щецині. Вакансії в основному пропонуються роботодавцями на посади, які не потребують високої кваліфікації. Але зустрічаються і такі, які вимагатимуть від претендента спеціальних знань і умінь. Знання польської мови також зіграє на руку претенденту.

Наявність вищої освіти у відповідній сфері працевлаштування дасть можливість потенційному співробітнику отримувати за трудову зміну більш високу оплату праці, незважаючи на стаж. Здійснення трудової діяльності в місцевих компаніях можливо в широкому віковому розкиді.

Підтвердженням вищесказаного служить велика українська громада, яка проживає в Щецині. Вона налічує близько тисячі осіб і є однією з найактивніших діаспор серед інших груп національних меншин, які перебувають на території Польщі.

Робота Щецині для українців

Враховуючи, що Щецин промислове місто, до того ж зростаючий і споруджуваний, вакансії тут в основному пропонуються за робочим і будівельних спеціальностей.

Найбільш доступні зараз:
  • Співробітники клінінгових компаній. Пропонована зарплата 2000-3000 злотих в місяць.
  • Штукатури. Зарплата в місяць становить 3700-5000 злотих.
  • Робота зварювальником в Щецині передбачає оплату 2500-4500 злотих за місяць праці
  • Робота в Щецині на м’ясокомбінаті передбачає оплату 2500-2900о злотих в місяць. Заробіток так само залежить від посади може бути вище, в залежності від відпрацьованого часу, і того, наскільки досвідчений працівник.
  • Робота водієм в Щецині оплачується в розмірі 3000 злотих в місяць.

Наші співвітчизники, займаючись пошуком роботи, хочуть виїхати за кордон як самостійно, так і разом з подружжям. З цієї причини велику популярність набирають вакансії передбачають роботу для сімейних пар. У Щецині роботодавці, розуміючи цю тенденцію, починають частіше пропонувати подібні вакансії.

Найпоширенішими можна назвати:
  • Робота на виробничих підприємствах. Враховуючи, що в Щецині розташовується завод по виготовленню яхт, знайти вакансію для подружжя там не складно.
  • Сезонна робота. Частіше сімейним парам пропонують роботу по збору урожаю на сусідніх фермах.
  • Робота на дому. Часто пропонуються вакансії для роботи з дому. Жінка пропонується надавати послуги кухарі та покоївки. Чоловікові ж – різноробочим.

Дещо окремо стоїть робота в Щецині для жінок Вакансій для прекрасної половини людства тут чимало, однак і конкуренція на цьому ринку так само помітна.

Зі знанням польської мови, хоча б на базовому рівні, можна розраховувати на:
  • Роботу покоївки. Із зарплатою на рівні 2500-3500 злотих в місяць.
  • Роботу няні та доглядальниці з оплатою в розмірі 2000 злотих.

 

Без знання польської знайти роботу можна в таких галузях:
  • Виробництво. Оплата праці починається з 1500 злотих.
  • Пакувальниці та фасовщицы отримують 3000-3300 злотих в місяць.
  • Робота на складах – 2000-2500 злотих за місяць праці.
  • Сезонні роботи в Щецині для жінок оцінюються в 2800-3100 злотих.

Робота для студентів в Щецині оплачується в середньому 1000 злотих. Така зарплата пояснюється тим, що учні на стаціонарі у польських Вишах не можуть працювати повний день, відповідно і отримується винагорода не може бути таким же, як і у людей, які працюють на повну ставку.

Життя в Щецині

Щецин не найдорожче місто Польщі. Середня зарплата тут становить 2400 злотих в місяць. Робота в Щецині 2017 для іноземців цілком забезпечує цей рівень. На харчування однієї людини в цьому місті доведеться виділити зі свого бюджету близько 300-400 злотих в місяць.

Проїзд обійдеться ще в 100-150 злотих. Оренда однокімнатної квартири в спальному районі вийде 800 злотих. Якщо орендувати в центрі, доведеться доплатити ще 300-350 злотих. Комуналка за житлову площу розміром у 80 квадратних метрів забере 700 злотих. Якщо говорити про розваги, то вартість квитка в кіно становить 20-25 злотих.

Як доїхати у Щецин

Дістатися у Щецин з Києва можна на автобусі – вартість проїзду складе 1000-1500 гривень. Зі Львова дешевше, це буде коштувати 900 гривень. Прямого поїзда з Києва у Щецин поки немає. Так що доведеться добиратися через Пшемисль чи Варшаву. Авіапереліт з Києва у Щецин і назад обійдеться в 6500 гривень.

Щецин – великий, приємний місто для життя і роботи. Відкритих вакансій для іноземців багато. І оплата праці на гідному рівні. Відносно недорогі ціни на житло, що дасть можливість заощадити зароблені кошти. Тут раді бачити українців і готові надавати їм хороші умови.