Електромобілі «відберуть» роботу у німців

Перепрофілювання автомобільної промисловості Німеччини на виробництво електромобілів змусить німецьких виробників протягом наступного десятиліття звільнити понад 400 тисяч працівників.

Європейський союз посилює умови для виробників автомобілів, вимагаючи від них звести до мінімуму викиди парникових газів. Зробити це можна не інакше, як поступовою відмовою від розробки і випуску автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

Експерти вже підрахували, що 410 тисяч робочих місць в німецькій автомобільній промисловості буде втрачено тільки через те, що буде збільшуватись виробництво електромобілів.

У доповіді Національної платформи за майбутнє мобільності консультативної ради при уряді вказується, що, оскільки двигуни електромобілів складаються з меншої кількості деталей і вимагають меншого обслуговування, ніж двигуни внутрішнього згоряння, це призведе до масових звільнень працівників автопрому.

Крім цього подальша автоматизація виробництва автомобілів також буде впливати на значне зменшення числа робочих місць.

На сьогодні автомобільна промисловість Німеччини забезпечує роботою близько 850 тисяч осіб.

«Нереальним екстремальним сценарієм» назвав прогноз Національної платформи Головний орган автомобільної промисловості Німеччини. Однак уже в цьому році на підприємствах очікується скорочення робочих місць, оскільки продажі автомобілів в світі падають.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 1 січня 2020 року в Німеччині ціни на квитки в магістральних поїздах знизилися на 10 відсотків, щоб збільшити кількість пасажирів, які користуються поїздами, оскільки поїзди вважаються найбільш екологічним видом транспорту.

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що в Німеччині до 2030 року буде обладнано мільйон зарядних станцій для електромобілів. На сьогодні таких станцій близько 21 тисячі.