Світова економіка в 2020 році сповільнить темпи росту

Більше ніж на 3,4 відсотка виросте світова економіка. Так вважають провідні економісти, які уважно її вивчають і аналізують.

Експерти консалтингового агентства PwC вважають, що уповільнення темпів зростання економіки світу в цьому році неминуче. При цьому економісти відзначають, що сфера послуг буде розвиватися набагато активніше, ніж інші сектори. Згідно з прогнозами, експорт в цілому протягом року складе 7 трильйонів доларів. На перших місцях залишаться Сполучені Штати і Великобританія.

Старший економіст консалтингової агенції PwC Баррет Купелян зазначив: «Ми повинні чітко розуміти, що відбувається глобальне уповільнення зростання економіки, яке характеризується продовженням інтеграції і розвитку, але більш повільними темпами – нижчими за середні».

Експерти вважають, що кількість нових робочих місць в світі збільшиться. Однак вони будуть розподілені нерівномірно.

Очікується, що в цьому році населення Землі збільшиться до 7,7 мільярда осіб. Найбільший приріст буде в Китаї, Індії та країнах Африки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в листопаді 2019 року падіння української промисловості склало 7,5 відсотка. При цьому в Держстаті відзначають, що скорочення йде прискореними темпами.

У листопаді минулого року безробітними в Німеччині були 2,2 мільйона осіб, що складає 4,8 відсотка від економічно активних людей в країні.