Американська ракета завдає удару по Іраку у відповідь на вбивство американського солдата

Одного дня було достатньо, щоб Сполучені Штати відповіли на черговий ракетний напад на американців, в результаті чого загинули американські і британські солдати. Це сталося на військовій базі Аль-Таджі в Іраку.

У відповідь Пентагон підтвердив ракетну атаку на склади зброї групи “Хатболла Катаїб” в Іраку, Хатболла Катаїб пов’язана з Іраном.

Раніше міністр оборони США Марк Еспер заявив, що не виключає можливості удару США По Ірану у відповідь обстріл військової бази Сполучених Штатів.

Генерал Кеннет Маккензі, глава Центрального командування (ЦЕНТКОМ) Збройних сил США, заявив, що відповідальність за ракетний напад на іракську військову базу Аль-Таджі, де розміщені війська США і Великобританії, швидше за все несуть шиїтські угруповання, підтримувані Тегераном.

Вчора в результаті обстрілу бази Аль-Таджі три військовослужбовці були вбиті і 12 поранені. Після обстрілу ВПС коаліції зробили серію атак на Іракські табори заколотників-шиїтів з угруповання «Аль-Хашид Аш-Шабі» в сирійському місті Бу-Кемаль на кордоні з Іраком. За словами сирійських правозахисників, в результаті бомбардування загинули 18 повстанців.