13 років в’язниці отримала донька покійного узбецького лідера

Гульнара Карімова, донька покійного президента Узбекистану Іслама Карімова, яка перебуває в ув’язненні в Узбекистані, сьогодні була засуджена Верховним судом країни до 13 років позбавлення волі за звинуваченням у вимаганні та розтраті, повідомляє Reuters.

Карімовій 47 років, вона була заарештована та поміщена у в’язницю в березні минулого року за порушення умов домашнього арешту. У 2015 році її засудили до п’яти років за вимагання та незаконне привласнення.

Сьогодні суд оголосив, що з серпня 2015 року почався термін в 13 років і 4 місяці. П’ятеро спільників Карімової також були визнані винними.

Минулого місяця Карімова, чий батько керував Узбекистаном з моменту проголошення незалежності колишньої радянської республіки в 1991 році до його смерті в 2016 році, попросив звільнити чинного президента Шавката Мірзієва, тому що він хворий і потребував термінової операції. У свою чергу, вона пообіцяла припинити юридичні процедури, які не дозволили уряду Ташкента конфіскувати свої активи вартістю 686 мільйонів доларів, заморожені швейцарською владою.

Карімова, яка була впливовою підприємницею, стверджує, що узбецька влада вже конфіскувала її активи на 1,2 мільярда доларів.