Жара победила канцлера Германии

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка під час офіційного привітання президента України в Берліні не змогла контролювати тремор тіла, на прес-конференції пояснила, що причиною було зневоднення. Вона запевнила, що з нею все в порядку. Главу уряду почало нестримно трясти по всьому тілу, коли військовий оркестр виконував гімни Німеччини та України.
Миттєве нездужання канцлера Німеччини було помічено ЗМІ, які висвітлювали візит українського лідера до Берліна.
Агентство Reuters повідомило, що главу уряду почало безконтрольно трясти по всьому тілу, коли військовий оркестр виконав національні гімни Німеччини та України, і Меркель змушена була стиснути губи, безуспішно намагаючись вгамувати легке тремтіння.
Dpa, в свою чергу, пише, що коліна і все тіло канцлера тремтіли, коли, стоячи поруч із Зеленським, вона чекала спільного огляду почесної варти і пізніше.
На прес-конференції, організованої близько години по тому, за участю президента України Меркель, з посмішкою пояснила, що встигла з того часу випити три склянки води. «Мабуть, мені це було потрібно, і я вже дуже добре себе почуваю»,- запевнила вона.
Dpa нагадує, що аналогічний тремор в минулому, спостерігався у Меркель вже кілька разів під час офіційних церемоній; тоді як причина називалися зневоднення організму і виснажлива спека.
Меркель 64 роки, вона очолює уряд Німеччини з 2005 року.