Співробітники митниці перехопили 670 кг героїну у Франкфурті-на-Одері

Німецька митна служба повідомила про виявлення 670 кг героїну на німецько-польському кордоні у Франкфурті-на-Одері. Це найбільша партія цього наркотика, коли-небудь перехоплена в Німеччині.
Представник німецької митної служби повідомив, що героїн, який намагалися перевезти в вантажівці, знаходився в упаковці турецьких солодощів. Ймовірно, він прийшов з регіонів Афганістану, Ірану та Іраку і повинен був бути доставлений до Бельгії.
Газета «Берлінер Моргенпост» пише в інтернет-виданні, що з Киргизстану їхала вантажівка з грузинськими реєстраційними номерами, а водієм був турок. Він був затриманий і поміщений під варту.
«Берлінер Моргенпост» вказує, що вантажівка, товари якої були оголошені як рахат-лукум, була попередньо оглянутий при в’їзді до Європейського Союзу на кордоні між Білоруссю та Литвою, але це була лише вибірка, під час якої героїн не виявлено.
У звіті написано, що на німецько-польському кордоні ситуація була іншою. Німецькі митники вже чекали цієї вантажівки, діючи на основі інформації, наданої людиною, який раніше була затримана в Нідерландах в зв’язку з іншим питанням. Ця інформація була негайно передана німецьким службам.