Пасажиропотік українських аеропортів продовжує збільшуватися

Український ринок пасажирських авіаперевезень останні кілька років активно розвивається. В першу чергу, про це свідчить зростаюча популярність серед українців подорожей на авіалайнерах, як всередині країни, так і за кордон.

Підбито підсумки роботи всіх аеропортів України, а також українських та зарубіжних авіакомпаній за 11 місяців 2019 року. Кількість пасажирів, які за цей час подорожували по різних маршрутах, в цілому склала 22,6 мільйона осіб. Це новий рекордний показник.

Цілком можливо, що до кінця року, навіть з огляду на те, що в розпалі зимова навігація і пасажирів набагато менше, їх кількість може впритул наблизитися до 25 мільйонів. Це було би відмінним результатом роботи галузі за весь 2019 рік.

У минулому році пасажиропотік в українських аеропортах був на 19 відсотків менший. Зростання більш ніж переконливе. Динаміка показує, що ринок пасажирських авіаперевезень має великий потенціал.

Традиційно на міжнародних рейсах фіксується більше зростання пасажиропотоку, ніж на внутрішніх. Число пасажирів на міжнародних напрямках зросло на 20 відсотків (до 20,4 мільйона осіб), а на рейсах між містами України число пасажирів збільшилося на 7,7 відсотка (до 2,2 мільйона осіб).

Для подальшого розвитку української пасажирської авіації необхідно, щоб з’являлися нові вітчизняні авіакомпанії, заходили на ринок зарубіжні. Це сприятиме зростанню конкуренції, зниженню цін на квитки, доступності подорожей на літаках для більшої кількості українців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що авіакомпанія SkyUp Airlines працює над збільшенням числа регулярних рейсів. Так, починаючи з літа 2020 року відкриваються рейси зі Львова до Іракліону (Греція), Батумі (Грузія), Бургаса (Болгарія) і Барселони (Іспанія).

Пасажиропотік міжнародного аеропорту «Львів» перевищив 2 мільйони людей, що є рекордом за весь час функціонування повітряної гавані.