Росія підозрює Німеччину в подвійній грі при отруєнні Навального

Прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Німеччина може відігравати подвійну гру в справі про отруєння Олексія Навального.

Вчора міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що очікує пояснень від Росії з приводу інциденту з лідером опозиції Олексієм Навальним, в іншому випадку Берлін «вживе заходів».

За словами Мааса, Навальний став жертвою «атаки смертоносного хімічної речовини, забороненого у всьому світі».

«Берлін чекає, що російський уряд розслідує цей серйозний злочин. Якщо воно не пов’язане з інцидентом, воно повинно бути зацікавлене в підтвердженні цього фактами», – сказала Захарова.

«Поки немає ніяких доказів того, що Німеччина не веде подвійну гру, тому що управління юстиції Берліна не відповідало на запит російської прокуратури до п’ятниці, 4 вересня. У чому терміновість, яка так важлива для вас? Німецькій стороні не вистачає саме цієї терміновості. (…) Чи не відправляючи відповіді, Берлін затягує розслідування. Чи робить він це навмисно? » – риторично запитала Захарова.

Нагадаємо, 27 серпня російська прокуратура направила запит до Мін’юсту Німеччини з проханням про правову допомогу в розслідуванні російською владою справи Навального.

«Ми готові працювати з Німеччиною 24 години на добу», – запевнила Захарова.