Незважаючи на коронавірус, ринки в Індонезії продовжують продавати м’ясо кажана

Спеціалізовані ринки в Індонезії продовжують продавати м’ясо кажанів, щурів і змій, незважаючи на офіційні рекомендації про те, що м’ясо цих тварин слід виключати з меню через побоювання з приводу зараження новим коронавірусом.

Продавці на ринку Tomohon на острові Сулавесі, де можна купити екзотичних тварин для гриля або смаження, кажуть, що бізнес триває, і що туристів продовжують цыкавити товари, про який говорять захисники тварин, повідомляє BTA,

За оцінками вчених, у кажанів може з’явитися новий коронавірус, що забрав життя більше 1100 людей в Китаї і поширився приблизно на 30 країн. Потім він заразив інший вид тварин, ймовірно, панголин, перш ніж передаватися людям.

Ринок морепродуктів і екзотичних тварин в Ухані (Китай), де почалася епідемія, вважався ймовірним джерелом передачі нового людського коронавируса.

Однак ці проблеми не цікавлять людей, які часто відвідують індонезійська ринок, про який йде мова. На його прилавках пропонуються мертві тварини, м’ясо яких можна приготувати – великі змії, відгодовані щури, собаки, чия шерсть була спалена факелами.