У Німеччині будуть частіше перевіряти нещеплених

“Невакцинованих німці повинні будуть частіше, ніж раніше, здавати негативні результати ПЛР. Про це було вирішено сьогодні на зустрічі федерального канцлера Ангели Меркель з керівниками 16 провінцій Німеччини”, – повідомляє DPA.

“У найближчому майбутньому люди, які не були вакциновані або у яких не розвинувся природний імунітет після COVID-19, повинні будуть надати негативний тестовий документ, наприклад, для входу в ресторан, перукарню або тренажерний зал. Те ж саме стосується відвідувачів лікарень, соціальних будинків і будинків престарілих”, – повідомляє 24 години.

Обмежувальні заходи, які, ймовірно, вступлять в силу в цьому місяці, спрямовані на те, щоб спонукати більше людей пройти вакцинацію. За словами Меркель, невакциновані люди будуть проходити тестування частіше. “І, з огляду на більш заразний варіант Delta, захисні маски і соціальна дистанція в магазинах, громадському транспорті та інших місцях залишаться обов’язковими”, – додала вона.

Інститут Роберта Коха в Берліні оголосив сьогодні, що днем ​​раніше в Німеччині було зареєстровано 2480 нових випадків коронавіруса.

Крім того, з 11 жовтня уряд поступово припинить безкоштовне тестування. Це змусить нещеплених людей платити за свої дослідження, якщо вони хочуть брати участь в суспільному житті. Це не відноситься до людей, яким не слід вакцинуватися за медичними показаннями.