Принаймні, 30% пілотів в Пакистані літають з підробленими ліцензіями

За словами міністра авіації країни, понад 30% цивільних пілотів в Пакистані мають підроблені ліцензії та не мають права літати.

Виступаючи на Національних зборах Пакистану, Гулам Сарвар Хан сказав, що 262 пілота в країні “не склали іспит самостійно”, а заплатили комусь іншому, щоб він здав його від їхнього імені. «У них немає досвіду польоту», – сказав він.

За словами Хана, в Пакистані налічується 860 діючих пілотів, які обслуговують внутрішні авіалінії, в тому числі флагманські авіалінії Пакистану (PIA), а також ряд іноземних перевізників.

PIA негайно зняла з польотів пілотів, які мали підроблені ліцензії.

Результати розслідування були оголошені в середу в рамках попереднього звіту про катастрофу літака, в результаті якої 22 травня загинуло 97 осіб в південному місті Карачі. Літак PIA розбився після зльоту з Лахора, в результаті чого загинули всі пасажири і екіпаж на борту, крім двох чоловік.

Хан не уточнив, чи мали два пілота в польоті PK 8303 підроблені ліцензії.

Згідно з повідомленням, пілоти говорили про коронавірус і неодноразово ігнорували попередження авіадиспетчерів, через що літак впав на житловий район недалеко від аеропорту.