Коронавірус дає шахраям шанс вкрасти мільйони, призначені для безробітних в США

Представники США вважають, що організована мережа шахраїв викрала сотні мільйонів доларів, сфальсифікувавши вимоги стосовно отримання допомоги по безробіттю в Вашингтоні і шести інших штатах. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на секретну службу США і місцеву владу.

Відповідно до публікації, шахраї скористалися робочим навантаженням американських співробітників під час пандемії коронавіруса і подали заявки на допомогу з безробіття від імені зайнятих людей. Їх особисті дані, включаючи адреси, номери соціального страхування, номери телефонів і дебетові карти, були викрадені хакерами задовго до кризи через COVID-19. У багатьох регіонах гроші були переведені безпосередньо на банківські рахунки, зазначені в несправжніх вимогах.

У штаті Вашингтон влада дізналася про цю проблему тільки в останні дні, коли вони почали отримувати дзвінки від громадян США, які задавали питання: “Чому вони отримали по електронній пошті підтвердження пільг, яких вони не потребували?” «Це був удар для нас», – сказала Сьюзі Левайн, глава департаменту зайнятості штату Вашингтон.

Газеті доступний документ з секретних служб про наявність інформації про причетність нігерійської групи шахраїв до «потенційної крадіжки сотень мільйонів доларів». Спеціальний агент служби Рой Дотсон підтвердив, що таке розслідування ведеться, але поки не вдалося встановити конкретних злочинців. За словами Дотсона, організатори цієї схеми вдалися до послуг осіб, які виступають посередниками при легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, в Сполучених Штатах.

Крім Вашингтона, є жертви контрафакції у Флориді, Массачусетсі, Північній Кароліні, Оклахомі, Род-Айленді і Вайомінгу.