Більшість українців за кордоном хочуть працювати понаднормово

Мігранти з України працюють по 10-12 годин на день, а незнання мови і техніки безпеки приводить до їх порушення.

Більшість українців відчувають, працюючи в Польщі у безпеці, майже 40 відсотків здивована, що роботодавці так прискіпливо ставляться до правил і стандартів, адже на їхню думку, умови праці в Україні набагато гірші.

Основний критерій для працівників, які приїхали із України, є оплата за годину і скільки при цьому можна відпрацювати днів на тиждень. Більшість українців працюють на сезонних роботах, тому намагаються побільше заробити грошей, щоб було з чим повертатись додому. Тому вважають за краще працювати шість днів на тиждень по 8-10 годин на день. А понад 50 відсотків заявляють про готовність працювати навіть більше десяти годин на день.

Зате серед українців в Польщі більший ризик нещасних випадків. Як підкреслює Марек Мазевський, директор фірми SEKA, яка є членом Коаліції за безпечної роботи в Польщі, вони становлять 18 відсотків. «Це багато, оскільки для всіх працівників в Польщі кількість нещасних випадків на роботі не перевищує 1 відсотка», – зазначає він.

Нагадаємо, раніше ми писали про польському місті Торунь, де серед іноземців за чисельністю українські трудові мігранти на першому місці.

Джерело: www.eurabota.ua

03.12.2018