96-річна німкеня, обвинувачена в нацистських військових злочинах, сховалася від суду

“96-річна німкеня втекла до початку судового процесу, призначеного на сьогодні, за звинуваченням у пособництві масових вбивств в нацистському концентраційному таборі під час Другої світової війни”, – повідомляє агентство Reuters з посиланням на прес-секретаря суду.

Ірмгард Фурхнер звинувачується в причетності до вбивства 11412 чоловік в 18-річному віці в якості друкарки в концентраційному таборі Штуттгоф в період з 1943 по 1945 рік.

«Обвинувачена ховається», – заявив офіційний представник суду Фредерік Мільхофер: «Вона виїхала з будинку престарілих рано вранці на таксі до станції метро».

Представник повідомив, що виданий ордер на її арешт.

Її нинішнє місцезнаходження невідоме. Звинувачення не можуть бути оголошені, якщо Фурхнер, яка повинна постати перед судом у справах неповнолітніх через її віку на момент здійснення злочинів, не буде присутньою особисто.

За даними інших ЗМІ, підсудна була допитана в якості свідка під час минулих процесів нацистів, а потім сказала, що колишній командир СС Штуттгоф Пауль Вернер Хоуп щодня диктував їй листи і радіоповідомлення.

“Однак Фурхнер заявила, що не знала про вбивства, які відбувалися в концтаборі, коли працювала там”, – повідомляє DPA.

Ще один обвинувачений – 100-річний чоловік – буде відданий під суд на наступному тижні в Бранденбурзі за те, що служив в якості охоронця нацистської СС у концтаборі недалеко від Берліна під час Другої світової війни.

Чоловік, ім’я якого не розголошується відповідно до німецькими законами про недоторканність приватного життя, звинувачується в 3 518 вбивствах. Підозрюваний, як вважають, працював в таборі Заксенхаузен з 1942 по 1945 рік в якості члена воєнізованого крила нацистської партії.