Франція знижує податки до 45 мільярдів євро

“Французька влада знизить податки на домогосподарства і компанії до 45 мільярдів євро до кінця 2021 року”,- заявив ЗМІ міністр економіки і фінансів Бруно Ле Мер.

Міністр підкреслив, що це найбільше зниження податків за останні 20 років. Він підтвердив зобов’язання, взяті на себе президентом Еммануелем Макрона і прем’єр-міністром Жаном Кастексом, не підвищувати податки для французів.

За його словами, політика підвищення податків, що проводилася протягом останніх 30 років, зазнала невдачі і привела до серйозного податкового тягаря для всіх робітників, домашніх господарств, підприємств і промисловості.

Мінфін представив вчора уряду проект бюджету на 2021 рік, який, за словами Ле Мера, був складений з урахуванням розвитку ситуації з коронавірусом в країні.

У документі міститься заклик виділити 100 мільярдів євро на відновлення національної економіки від наслідків пандемії коронавіруса. Завдяки цим планам уряд очікує збільшення валового внутрішнього продукту (ВВП) на 8 відсотків у наступному році після прогнозованого історичного спаду на 10 відсотків цього року.