Всього за 30 днів десятки російських багатіїв втрачають мільярди

Як повідомляє ТАСС, цитуючи матеріали американського інформаційного агентства Bloomberg, всього за місяць шістнадцять російських мільярдерів втратили близько 8 мільярдів доларів.

За останні 8 років агентство США опублікувало “Індекс мільярдерів”, який відстежує статки найбагатших людей у світі, повідомляє BGNES.

Серед тих, хто програв – знаменитий енергетичний магнат Леонід Майкельсон, який втратив 2,46 мільйона доларів. Другим за втратами є Геннадій Тимченко. Він втратив 1,96 мільярда доларів. Значних втрат зазнали також Андрій Мельниченко, 1,52 мільярда, і Олексій Мордашов – 976 мільйонів доларів.

Однак не всі найбагатші росіяни мають “чорний колір” – програють 16. Але є й ті, хто заробляє, хоча їх і менше.

Всього їх семеро. Активи Володимира Потаніна виросли на 1,44 млрд доларів, Вагіта Алекперова на 600 млн доларів, Віктор Рашников розбагатів на 247 млн доларів, Леонід Федун на 237 млн доларів, Сулейман Керімов – 145 млн доларів, Андрій Гурієв – 38,9 мільйонів і Віктор Ваксельберг з 22,5 мільйонами.

Амазонський мільярдер Джефф Безос продовжує залишатися мільярдером номер один. За оцінками Bloomberg, його статки становлять 124 мільярди доларів, що збільшилися на 9,28 мільярда.