Лідер Гонконгу звертається до своїх співгромадян

Як повідомив DPA, глава адміністрації Гонконгу Кері Лем опублікувала листа, адресованого її співгромадянам, в якому пояснюються основні причини її підтримки недавніх дій Пекіна щодо введення закону про національну безпеку міста.

У листі, опублікованому численними місцевими ЗМІ та на веб-сайті місцевого уряду, Лем назвала Гонконг будинком, який ми всі цінуємо.

У своєму зверненні вона висловила жаль з приводу того, що Гонконг отримав травму в результаті року протестів, і розповіла, як посилилося насильство під час заворушень.

«Опозиційні сили і організації, які закликають Гонконг до «незалежності» і «самовизначення», відкрито кинули виклик центральному уряду Пекіна і місцевому уряду», – сказала лідер.

«З огляду на поточну політичну та соціальну ситуацію, владі Гонконгу в доступному для огляду майбутньому буде важко прийняти власний закон про національну безпеку. Такі закони існують в кожній країні з метою забезпечення її безпеки та довгострокової стабільності життя людей», – додала Лем.

Лем опублікувала лист на наступний день після того, як лідери Великобританії, США, Канади та Австралії опублікували спільну заяву, в якій висловлювалася «глибока стурбованість» рішенням Пекіна.