6 людей загинули і 50 зникли безвісти в результаті повені в Німеччині

Щонайменше шестеро людей загинули в Західній Німеччині в результаті проливних дощів і повеней, які захлеснули країну. Шість будинків були знесені і близько 50 чоловік пропали безвісти, повідомляє Deutsche Welle і AP.

Шестеро людей загинули в районі Арвайлер землі Рейнланд-Пфальц в результаті проливних дощів і повеней, повідомила в четвер місцева поліція.

Близько 50 людей зникли безвісти після того, як шість будинків впали в західній частині землі Рейнланд-Пфальц після декількох годин проливного дощу. За даними місцевої поліції, близько 25 будівель в районі Шульда знаходяться під загрозою обвалення.

«В даний час у нас є неточна кількість людей на дахах, яких потрібно врятувати», – сказав представник поліції в Кобленці. «Є багато місць, де дислокуються пожежники і рятувальники. У нас до цих пір немає дуже точної картини, тому що рятувальні операції тривають», – сказав представник.

У середу на Західну Німеччину обрушилися сильні дощі, що призвели до величезного матеріального збитку і масоваої евакуації. Було закрито кілька автомагістралей.

В регіоні Вулканайфель в землі Рейнланд-Пфальц було оголошено надзвичайний стан, оскільки деякі райони були недоступні через зливи.

«Ситуація дуже серйозна, у нас багато затоплених доріг і сіл, які більше не доступні», – сказала районний адміністратор міста Даун Джулія Гізекінга.

Вона сказала, що надзвичайний стан дозволить військовим приєднатися до зусиль з надання допомоги.

Німецька метеорологічна служба попередила, що в четвер у південно-західній частині країни очікуються сильні дощі, які триватимуть до вечора п’ятниці.

Прем’єр-міністр землі Рейнланд-Пфальц Малу Дрейер висловив співчуття постраждалим від повені. «Шторми сильно вдарили по нашому регіону. Я турбуюся за всіх, хто знаходиться в небезпеці».

У східній частині Уппена, на кордоні з Німеччиною, чоловік помер після того, як його забрав потік.

У Льєжі, столиці східної Бельгії, річка Маас може вийти з берегів і затопити центр міста. Поліція закликала громадян дотримуватися запобіжних заходів.

Голландські ЗМІ повідомили, що влада південного голландського міста Валкенбург, недалеко від кордону з Німеччиною і Бельгією, евакуювали будинок престарілих і хоспіс через повінь, яке перетворило головну вулицю туристичного міста в річку.

Голландський уряд послало близько 70 солдатів в південну провінцію Лімбург пізно ввечері в середу, щоб допомогти з завданнями, включаючи транспортування евакуйованих і наповнення мішків з піском, коли річки виходять з берегів. Повідомлень про травми в результаті повені в Нідерландах не надходило.

Незвично сильні дощі також затопили частини північного сходу Франції, виривавши дерева і змусивши закрити десятки доріг. Маршрут поїзда в Люксембург був порушений, і пожежники евакуювали десятки людей з будинків недалеко від кордону з Люксембургом і Німеччиною і в районі Марни, повідомляє місцеве телебачення France Bleu.

За даними Національної метеорологічної служби Франції, за останні один або два дні в деяких районах випала двомісячна кількість дощу. Попередження про повені випущені для 10 регіонів.

Раніше BBC Weather повідомила, що в Центральній і Західній Європі є малорухливий район з низьким тиском, який може викликати торнадо. Температура підвищиться і в інших частинах континенту, включаючи Великобританію.

«Сильні дощі тривають в східній частині Франції, деяких частинах Бельгії, Люксембургу та західної Німеччини. У деяких районах вірогідні повені, пориви вітру та, можливо, навіть дивні торнадо. Ця дуже волога погода продовжить поширюватися в цій центральній частині континента».

«На східній стороні цієї погодної системи є трохи теплого повітря. Температура в Бухаресті до +35ºC, в Афінах + 37 ºC. У Скандинавії все ще досить жарко, + 31ºC в Стокгольмі».