Франція наполягає на необхідності уникнути закриття кордонів в Європі

Франція уникне введення загального заборони на поїздки в європейські країни, але запропонує рекомендації для поїздок в регіони, де спостерігається зростання випадків захворювання коронавірусом. Про це заявив міністр з європейських справ Клімент Бонн, якого цитує «Політик».

Він сказав AFP, що слід уникати закриття кордонів в Європі і Шенгенській зоні. “Ми спробуємо атакувати … спалахи … без непропорційних заходів”, – підкреслив міністр.

Він навів приклад «настійною рекомендацією» французької влади не їздити до іспанського регіону Каталонія, де відбувається новий спалах вірусу.

“Але цей захід не поширюється на всю Іспанію”, – вважає французький політик.

Це контрастує з підходом британського уряду, який зобов’язав карантин для всіх репатріантів з Іспанії.

Клімент Бонн також зазначив, що вони шукають способи полегшити возз’єднання пар, розділених заходами проти коронавіруса, хоча «ми повинні приділяти пріоритетну увагу стану здоров’я».

Серед можливих рішень французька влада розглядають питання про те, чи дозволити возз’єднання парам, що не перебувають у шлюбі, якщо один з партнерів знаходиться за межами ЄС або Шенгенської зони. Влада може зажадати від них надання спільних рахунків, щоб продемонструвати, що вони мають серйозні відносини.