Помер дідусь Грети Тунберг – актор Улоф Тунберг

У віці 94 років помер дідусь Грети Тунберг, відомий шведський актор і режисер Улоф Тунберг, повідомляє DPA.

Підліток, яка стала» обличчям ” молодіжного руху по боротьбі зі зміною клімату, і її сестра Беата вчора ввечері поділилися сумними новинами в соціальних мережах. Грета вшанувала свого дідуся, як ” одного з найбільших акторів Швеції» і зазначила, що він провів на сцені більше 75 років. “Він був одним з найбільш чудових людей, яких я коли-небудь зустрічала. Ми страшенно сумуємо за ним”,-написала 17-річна шведка.

Раніше вчора Грета Тунберг зустрівся в Оксфорді з іншою видатною молодою активісткою – Малалою Юсуфзай. Вони обговорили свої ідеї і виступили перед студентами в одному з найпрестижніших університетів не тільки у Великобританії, але і в усьому світі.

22-річна Пакистанська жінка, яка була поранена в голову талібами, а потім удостоєна Нобелівської премії миру за боротьбу за право дівчаток на освіту, вчить філософію, політику та економіку в Оксфорді. “Грета – єдиний друг, через якого я б пропустила лекції”, – написав Малала в Twitter.

Малала Юсуфзай

Шведська захисниця навколишнього середовища віддала данину пакистанській активістці. “Сьогодні я познайомилася з моїм зразком для наслідування. Що ще я можу сказати? Малала” – написала Грета в Twitter.

Шведська дівчинка-підліток відвідала Оксфорд по дорозі в Брістоль, де в п’ятницю вона буде брати участь у студентському кліматичному страйку.