В аеропортах Єгипту посилюють заходи безпеки

Єгипетська влада вирішила кардинально підвищити рівень контролю і посилити перевірки в аеропортах за всіма, хто прибуває до країни.

Знаменитий єгипетський курорт Шарм-ель-Шейх, схоже, почав активно готуватися до майбутнього курортного сезону. В першу чергу влада міста, навчена гірким досвідом, строго перевіряє всіх туристів в аеропорту, щоб мати можливість швидко знайти, в разі необхідності конкретну людину.

З цією метою кожного, хто прибуває до міста, якщо йому вже виповнилось 12 років, фотографують і знімають у нього відбитки з усіх пальців.

Про те, що в аеропорту Шарм-ель-Шейха серйозно зайнялися посиленням заходів безпеки, на своїй сторінці в Facebook повідомила директор одного з агентств подорожей Ганна Шевчук-Барабаш. Кожен, хто прилітає до Шарм-ель-Шейха повинен пройти процедуру сканування очей і рук. Для цього у кожного віконця паспортного контролю встановлені спеціальні камери і пристрої для зчитування відбитків пальців. Процес займає близько 2 хвилин.

«Сканування проходять всі категорії громадян, крім дітей до 12 років. Особа просто фотографується, з рук зчитують відбитки безконтактним способом. Дана процедура спрямована на підвищення безпеки і є нормальною практикою для багатьох країн», – написала Ганна Шевчук-Барабаш.

Нагадаємо раніше ми писали про те, що на іспанському курорті Майорка вирішили боротися з п’яними туристами за допомогою великих штрафів.

Туристи, які відпочивали в Єгипті, повинні заплатити значно більше, коли будуть повертатися додому.