Істотно збільшилася заборгованість українців за житлово-комунальні послуги

Згідно з оновленими даними Держстату, протягом січня 2019 року українці продовжували активно накопичувати борги по оплаті житлово-комунальних послуг.

Величезний стрибок ціни на природний газ, який потягнув за собою пропорційне підвищення ціни на опалення і гарячу воду, став причиною того, що багато українських родин вже просто не можуть оплачувати захмарні рахунки, які прийшли в січні.

Тож не дивно, що тільки за січень – самий розпал опалювального сезону – борги українців зросли на 12,2 відсотка, якщо порівнювати із заборгованістю, яка була накопичена в грудні минулого року. Як повідомила Державна служба статистики, в цілому українцям потрібно виплатити 56,9 мільярда гривень за надані послуги.

Незважаючи на такі величезні борги, з 1 травня уряд Володимира Гройсмана вже запланував подальше підвищення ціни на природний газ для населення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в 2018 році більше половини українських громадян відчули, що рівень їх матеріального благополуччя знизився.

Український уряд розробив «Стратегію подолання бідності». Як стверджують міністри, рівень доходів жителів країни протягом 2019 року помітно підвищиться.