44 людини загинули в результаті проливних дощів, зсувів і повеней в Індонезії (ВІДЕО)

Як повідомило агентство з надання допомоги при стихійних лихах, в результаті зсувів і проливних дощів на сході Індонезії загинули щонайменше 44 людини і були евакуйовані тисячі людей.

На острові Флорес в провінції Східна Нуса-Тенггара Кел були затоплені десятки будинків в селі Ламенеле через зсуви з навколишніх пагорбів. “Рятувальники знайшли 38 тіл і п’ятьох поранених”, – сказав Ленні Ола, глава місцевого агентства з надзвичайних ситуацій.

За його словами, тіла трьох осіб були також виявлені після повені в селі Оянг Баянг, і 40 будинків були зруйновані. Сотням людей вдалося врятуватися із затоплених будинків, деякі з яких були змиті повінню.

Сезонні дощі, що викликають часті зсуви і повені, щорічно забирають життя сотень людей в Індонезії, яка розташована ланцюзі з 17 000 островів, де мільйони людей живуть в гірських районах або поблизу родючих заплав.

“В іншому селі, Вайбурак, три людини загинули і семеро пропали без вісті, коли через дощі річка вийшла з берегів, затопивши брудом великий район Східного Флореса”,- додав Ола. Четверо поранених знаходяться в місцевій лікарні.

“Сотні людей беруть участь в рятувальних операціях, але наданню допомоги перешкоджали перебої в подачі електроенергії, заблоковані дороги і віддаленість районів лиха”, – заявила представник Національного агентства по боротьбі зі стихійними лихами Радітья Джаті.

За словами Джаті, влада все ще збирає інформацію про повний обсяг жертв і збитків в постраждалих районах.

“Повідомляється також про сильні повені в Біме, місті в сусідній провінції Західна Нуса-Тенггара, в результаті чого майже 10 000 чоловік були евакуйовані”, – сказала Джаті.