Грузія показує відмінну динаміку розвитку туристичної галузі

Міжнародний туризм в Грузії в 2018 році розвивався стрімкими темпами.

В цілому доходи від туризму в Грузії за підсумками 2017 року склали 2,7 мільярда доларів.

Згідно зі статистичними даними, протягом 11 місяців 2018 року доходи від міжнародного туризму в Грузії перевищили 3 мільярди доларів. Цей результат вивів туристичну галузь країни на друге місце за динамікою розвитку серед усіх європейських країн. На першому місці знаходиться Сан-Марино.

Протягом 2018 року доходи туристичного сектора економіки Грузії зросли на 485 мільйонів доларів. У порівнянні з 2017 роком зростання вже склало 19 відсотків. Очевидно, що остаточний результат буде набагато більшим 500 мільйонів доларів.

Туристичний сектор економіки відіграє дуже важливу роль в наповненні державного бюджету. Підсумки трьох кварталів 2018 року показали, що частка туристичного сектору у внутрішньому валовому продукті становить близько 8 відсотків, це дуже суттєвий внесок.

Рейтинги, які щорічно складаються впливовими світовими організаціями, називають Грузію привабливою для іноземних туристів країною з високим рівнем безпеки.

Якщо Грузія зуміла за короткий період часу так стрімко розвинути туристичний сектор, то Україна, володіючи потенціалом в рази більшим, при вдалому туристичному менеджменті могла б отримувати на порядок більше доходів від міжнародного туризму.

Нагадаємо, раніше ми писали про 10 мільйонів туристів, які в 2018 році відвідали Лувр, один з найбільших музеїв світу.

Джерело: news.eurabota.ua

10.01.2019