В Австрії мають намір заборонити анонімність в мережі

Австрійський уряд планує заборонити анонімність в інтернеті. Повідомляється, що в країні готується новий законопроект, який заборонить громадянам залишати анонімні коментарі в мережі.

Планується, що вже з 2020 року всі піддані Австрії будуть зобов’язані вказувати свої справжні імена при спілкуванні в інтернеті. Уже з наступного року анонімні коментарі та повідомлення в мережі в країні будуть поза законом.

Дані норми розроблені австрійським урядом і стали основою нового законопроекту, який направлять на голосування в місцевий парламент вже восени цього року. Якщо місцеві парламентарії приймуть нову законодавчу норму, то Австрія посилить заходи боротьби з ненавистю в мережі, ціною обмеження прав на приватність місцевих громадян.

Читайте також: Найбільший лоукостер «засмутив» підняттям цін

Заборона на анонімність буде реалізовуватися на сайтах місцевих ЗМІ, на міжнародних інтернет-платформах і в усіх соціальних мережах.

Зазначення ​​своїх справжніх даних дозволить австрійським правоохоронцям моментально визначати і притягати до відповідальності авторів образливих постів, а також повідомлень, що поширюють ненависть.

Планується, що процес реєстрації справжніх даних користувачів буде проходити по номеру мобільного телефону, прив’язаного в Австрії до айді-профілей громадян.