65% грецьких готелів знаходяться під загрозою банкрутства

Згідно з дослідженням впливового грецького Будинку готелів до 65 відсотків грецьких готелів збанкрутують через коронавірусну блокаду.

На відеоконференції президент Палати представників Александрос Васілікос заявив, що «грецької туристичної індустрії буде потрібно багато часу, щоб повернутися на рівень 2019 року», коли в країні побувала рекордна кількість туристів.

Згідно з опитуванням, 65 відсотків готельєрів кажуть, що банкрутство їх бізнесу є «ймовірним» (46,6%)  або «найбільш вірогідним» (18,3%).

У той же час більшість готельєрів – 95% – очікують величезного зниження виручки в середньому на 56,3%. За оцінками, грецький сектор втратить в цілому 4,46 млрд. євро в 2020 році.

Минулого тижня Григоріс Тассіос, голова Грецької асоціації готелів, повідомив, що грецька туристична індустрія стикається з безпрецедентною кризою в результаті пандемії коронавіруса і, як очікується, втратить не менше 50% своїх доходів у 2020 році.

За словами Таціоса, згідно з оптимістичним сценарієм, туристичний сезон почнеться 1 липня, на місяці пізніше, ніж зазвичай, і в цьому році доходи від туризму сягнуть майже 10 мільярдів євро.

19 березня Міністерство туризму Греції оголосило, що всі готелі, які працюють на 12-місячній основі, будуть змушені закритися до 30 квітня 2020 року.

Проте, в рішенні передбачається, що в кожному регіональному місті ,як і раніше, повинна бути хоча б один відкритий готель, а по три готелі залишаться відкритими в Афінах і Салоніках.

За словами міністра фінансів Христа Стайкураса “велика частка туристичного сектора в грецькій економіці робить її більш вразливою до кризи”.

Він визнав, що хоча початковий прогноз зростання ВВП в 2020 році був краще в Греції, ніж в інших країнах єврозони, на даний час вважається, що рецесія буде на тому ж рівні, що і в інших європейських країнах, скоротить ВВП на 5% -10 % в цьому році.