Безробіття в Європейському союзі б’є всі рекорди

В Євросоюзі зафіксовано найменша кількість безробітних з 2000 року.

Стабільний розвиток економік переважної більшості країн Європейського союзу безпосередньо впливає на рівень безробіття.

За даними статистичного відомства ЄС Eurostat, яке знаходиться в Люксембурзі, рівень безробіття в Євросоюзі досяг мінімуму за 18 років. Тобто з часу, коли почали підраховувати показники всіх країн ЄС в 2000 році.

У листопаді 2018 року безробітних виявилося 6,7 відсотка від загальної кількості всіх економічно активних жителів співдружності. У числовому вираженні це становить 16,5 мільйона осіб, що на 107 тисяч осіб менше в порівнянні з жовтнем 2018 року.

Найнижчі показники безробіття зафіксовані в Чехії (1,9 відсотка), Німеччині (3,5 відсотка) і Нідерландах (3,5 відсотка). Сама гнітюча ситуація з безробіттям зафіксована в Греції (18,6 відсотка), яка вже протягом десяти років не може вийти з глибокої кризи.

Низький рівень безробіття в Євросоюзі на руку українцям, які шукають можливість для працевлаштування в одній з країн співдружності. Уряди низки країн Східної Європи вже прийняли рішення про значне збільшення квот для трудових мігрантів в 2019 році, оскільки на ринках праці спостерігається гостра нестача кваліфікованих працівників багатьох спеціальностей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в грудні 2018 року безробіття в Сполучених Штатах зафіксоване на рівні 3,9 відсотка, що на 0,2 відсотка більше, ніж у листопаді.

Джерело: news.eurabota.ua

10.01.2019