В Індонезії визначилися з новою столицею

Держава Індонезія змінює столицю. Головне місто острівної країни буде перенесене з Джакарти на сусідній острів Борнео. Відповідне рішення напередодні підтримав парламент.

Нагадаємо, що з ініціативою будівництва нової столиці виступив президент країни Джоко Відодо. Необхідність перенесення адміністративного центру пов’язана з тим, що Джакарта знаходиться в сейсмічно небезпечній зоні і в будь-який момент може бути частково або повністю зруйнована і затоплена.

Читайте також: США хочуть зближення з Білоруссю. Трамп відправляє консультанта до Мінську

На даний момент відомо, що столиця буде розташована на острові Борнео на території провінції Східний Калімантан. Назва нового головного міста Індонезії зараз не розголошується.

Відзначимо, що крім забезпечення безпеки столиці, її жителів і чиновників поява нового центру покликана стимулювати розвиток регіонів. Джакарта знаходиться на острові Ява, який володіє найбільшим багатством і впливом. Однак, жителі інших островів отримують менше прибутків, що призводить до внутрішнього напруження.

Нова столиця Індонезії почне виконувати свої функції вже до кінця майбутнього десятиліття. На її будівництво планують витратити понад 40 мільярдів доларів.