Мерія Києва планує змінити умови оплати туристичного збору

Нові правила оплати туристичного збору в Києві пов’язані зі змінами в Податковому кодексі України.

Зміни, внесені до Податкового кодексу, набули чинності 1 січня 2019 року. Українські громадяни, які приїжджають в столицю на екскурсію, на добу будуть платити збір, що становить піввідсотка від мінімальної заробітної плати (21 гривню). Іноземні туристи за добу перебування в Києві заплатять 209 гривень.

Відмінність нововведень від діючих правил полягає в тому, що зараз туристичний збір складає 1 відсоток від загальної вартості проживання в готелі. Нові правила передбачають, що збір платитимуть як постояльці готелів, так і ті, хто оселиться в хостелі або винайме квартиру. Остаточне рішення буде прийнято на сесії Київради.

Начальник управління туризму та промоції КМДА Антон Тараненко розповів, що «коли все запрацює, міста разом з бізнесом зможуть акумулювати чималі кошти для розвитку галузі».

Віце-президент Всеукраїнської молодіжної хостел-асоціації Олена Іващенко переконана, що нововведення негативно вплинуть на галузь, загнавши недорогі хостели в тінь: «Люди не будуть платити або видаватимуть іноземців за місцевих жителів».

У багатьох країнах світу з іноземних туристів в бюджети міст стягуються спеціальні податки. Наприклад, в Дрездені (Німеччина) він становить 1,3 євро на добу, в Барселоні (Іспанія) – 2 євро, а в Римі – 10 євро.

Нагадаємо, раніше ми писали про новий податок для іноземних туристів на безпеку, який з 1 січня 2019 року ввів уряд Туреччини.

Джерело: news.eurabota.ua

10.01.2019