Готелі по всьому світу пропонують проживання по бартеру

У більш ніж 60-ти країнах світу в готелях і хостелах проводиться цікава акція – World Barter Week.

Суть цієї акції, яка в цьому році пройде з 18 по 24 листопада, полягає в тому, що туристам з усього світу надається можливість пожити по бартеру в готелях, які беруть у ній участь. Серед них і два хостели в Україні – у Львові та Одесі.

Постояльці отримують можливість безкоштовно переночувати в готелі або хостелі. За це, замість грошей, власники готелю просять виконати якусь роботу або прорекламувати їх готель в Інтернеті.

За проживання та надання інших послуг, постояльців можуть попросити зробити прибирання в приміщенні або на території готелю, допомогти на кухні. Також це може бути будь-яка інша робота, наприклад, в IT-сфері, в перекладах та інше. Домовитися можна, запропонувавши господарям якусь цікаву, корисну, креативну річ для оформлення інтер’єру чи території готелю. Наприклад, хостели у Львові та Одесі, які беруть участь в акції, за безкоштовне житло пропонують зняти невеликий рекламний відеоролик і допомогти в оформленні стін хостела малюнками.

Цікаво, що деякі готелі виходять за рамки акції. Переночувати за бартером у них можна в будь-який час. Для любителів подорожувати по різних країнах це відмінна можливість заощадити і допомогти власникам готелю зробити додаткову рекламу або оригінально оформити інтер’єр.

Читайте також: з 1 квітня 2020 року, міністерство фінансів Туреччини вводить новий податок для власників готелів, апартаментів, гостьових будинків і кемпінгів. Вони в кінці року повинні відраховувати 1 відсоток від вартості наданих клієнтам послуг.

Уряд Польщі розробив план із розвитку прикордонного туризму з Україною. Доступні поїздки сприяють значному зростанню турпотоку в обох напрямках.