Гонконгські студенти в масках скандували демократичні гасла на випускному вечорі

Гонконгські студенти, багато з яких були в масках, скандували гасла на випускному в Китайському університеті в четвер. Деякі з них тримали плакати з написом: «Вільний Гонконг, революція зараз».
На церемонії були присутні приблизно 1000 студентів, одягнених в офіційні випускні наряди. Багато з них скандували, коли йшли до місця проведення церемонії, закликаючи уряд відповісти на вимоги протестувальників, які включають загальне виборче право.
Нагадаємо, що протести почалися через скасований на даний момент законопроект про екстрадицію, який дозволив би відправляти людей в материковий Китай для суду. Поступово протести переросли в заклики до демократії, припинення втручання Китаю в обіцяні свободи міста і незалежного розслідування скарг на зловживання поліції.
«Не дивлячись на те, що ми всі втомилися, ми не повинні здаватися»,- сказав Кельвін, 22-річний випускник факультету інформаційних технологій.
В Університеті змушені були призупинити церемонію після вручення дипломів.
Місяці протестів вкинули колишню британську колонію в найбільшу кризу за останні десятиліття, і демонстранти не збираються здаватися.
Китай заперечує, що втручається в життя Гонконгу і звинуватив західні країни в тому, що вони викликали проблеми.
Заворушення підштовхнули економіку Гонконгу до рецесії вперше за десятиліття. Торговий сектор і сектор туризму постраждали особливо сильно, оскільки туристи віддають перевагу більш безпечним місцям для відпочинку.
Нові акції протесту заплановані на сьогодні і вихідні, коли зазвичай збирається більше людей.