Навальний: У в’язниці я став швачкою

Російський опозиційний політик Олексій Навальний написав в Instagram, що він у в’язниці став «швачкою», жартуючи, що цей досвід змінив його ставлення до феміністок.

У своєму блозі 45-річний Навальний написав, що влада в його таборі вимагає від ув’язнених працювати і дозволяє їм вибирати з безлічі занять, включаючи приготування їжі, випічку і шиття. Він вирішив стати “швачкою”, як його називає тюремна влада, хоча це слово жіночого роду і зазвичай використовується тільки для жінок.

У своєму пості Навальний пожартував, що це слово також повинно мати чоловічу форму в російській мові. Він додав, що все це зробило його більш лояльним до людей, яких він раніше висміював за те, що вони вимагали нових іменників жіночого роду, таких як «blogger» для жінок-блогерів.

Навальний, головний критик президента Володимира Путіна, відбуває два з половиною роки тюремного ув’язнення в таборі для ув’язнених на сході від Москви за порушення умов дострокового звільнення через звинувачення, які, за його словами, були сфабриковані для того, щоб перешкодити його політичним амбіціям.