У Парижі забезпечують гелем для рук на автобусних зупинках, а також роздають безкоштовні маски

Автобусні зупинки та входи в метро в Парижі будуть оснащені дозаторами гелю для рук, і пасажирам, ймовірно, доведеться носити маски для обличчя, щоб користуватися громадським транспортом після скасування карантинних заходів, цитує Reuters мера французької столиці.

Очікується, що Франція вийде з суворого карантину 11 травня, коли планується відкриття шкіл, але уряд ще не повідомив, коли такі підприємства, як кав’ярні та кінотеатри, зможуть працювати і в якій мірі буде дозволено пересування людей.

Мер Енн Ідальго заявила в інтерв’ю журналу Du Dimansch, що влада зробить антисептичний гель доступним для громадськості, щоб контролювати поширення вірусу. Це буде включати в себе безкоштовні дозатори в басейнах, спортивних стадіонах і дитячих садочках, а також на вулицях і автобусних зупинках, сказала Енн Ідальго.

«Dimansch» заявив, що столична влада планує до кінця квітня надати парижанам близько 2 мільйонів безкоштовних багаторазових масок для обличчя.

До середини травня у всіх жителів міста з’явиться маска, додала вона, уточнивши, що вартість цього складе близько 3 мільйонів євро. За словами мера, жителі зможуть отримати безкоштовну маску в аптеках. В першу чергу, це найбільш вразливі категорії – люди похилого віку та хворі.

На питання, чи повинна паризька влада зобов’язати носити маски в метро і міських потягах, вона відповіла, що дискусії з цього питання тривають, але додала: «Я думаю, що це необхідно, враховуючи навантаження на ці лінії».

Ідальго додала, що деякі вулиці в Парижі можуть бути закриті для автомобілів відразу після карантину. Вони будуть перетворені в велосипедні доріжки, щоб обмежити забруднення повітря і не посилювати епідемію вірусу, що викликає проблеми з диханням.

Мер також заявила, що міська влада прагне поступово перевірити на коронавірус більшість жителів Парижу. Пріоритет буде відданий лікарням і будинкам престарілих, а також державним службовцям, які регулярно спілкуються з багатьма людьми.

Франція фактично знаходиться під блокадою з 17 березня. Смертність від коронавірусу в країні на сьогоднішній день перевищує 19 000 осіб.