В результаті скоординованих заворушень в Еквадорі загинуло понад 70 осіб

“Понад 70 осіб було вбито в результаті серії заворушень злочинних організацій в тюрмах Еквадору”, – заявив глава Національної служби у справах ув’язнених. Наглядачі були поранені, але ніхто не загинув.

Президент Ленін Морено заявив, що злочинні організації проводять скоординовані напади в окремих центрах тримання під вартою. «Поліція і міністерство внутрішніх справ працюють над відновленням контролю над в’язницями Гуаякиля, Куенка і Латакунга»,- написав він у Twitter.

Пізніше Морено додав, що він наказав Міністерству оборони здійснювати строгий контроль над зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами по зовнішньому периметру в’язниць після жорстоких заворушень в трьох в’язницях. Міністр внутрішніх справ Патрісіо Пазміно також розповів про узгоджені дії злочинних організацій.

Армія Еквадору заявила, що підтримує поліцію в операціях із забезпечення безпеки. Після того, як сили безпеки відновили контроль над ситуацією, провели обшуки. За даними прокуратури, в Гуаякілі були вилучені вогнепальна зброя, мачете, ножі та мобільні телефони. Число загиблих швидко зростає.