Путін: ситуація з коронавірусом в Росії “повністю під контролем”

У телевізійному вітанні православних християн і всіх громадян Росії з нагоди Великодня, президент Володимир Путін запевнив, що ситуація з коронавірусом в країні «повністю під контролем» і «все буде добре», повідомили БТА і ТАСС.

«Усі рівні влади в Росії ритмічні, організовані, відповідальні», – сказав він. Федерація має у своєму розпорядженні необхідні ресурси та резерви для захисту людей від кризи коронавірусу та підтримки економіки. Уряд використовує ці ресурси економно і точно, діючи превентивно у боротьбі з вірусом. «З Божою допомогою все буде добре», – підсумував Путін.

У своєму зверненні російський президент відмовився від формального підходу, звичайного у таких випадках. На Великдень він записав своє відео без краватки, сидячи перед запаленим каміном. За столом поруч з його кріслом лежав чайник із чаєм, фарбовані яйця та паска.

Володимир Путін працює дистанційно, але «щодня і дуже інтенсивно – він ефективно направляє контроль над коронавірусом в Росії вірним шляхом» , заявив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков в телевізійному ефірі. Як приклад він навів проблеми з придбанням дихальних апаратів і наданням додаткових ліжок у лікарнях. «Заводи працюють у три зміни, але не обробляють увесь обсяг замовлень», – пояснив Пєсков.

За його словами, графік Путіна на наступний тиждень знову включає щоденні зустрічі, в основному за допомогою відеоконференцій. Через ситуацію з коронавірусом російський лідер приймає участь в заходах, які він проводив на минулому тижні, в основному по відеозв’язку зі своєї резиденції в Ново-Огарьово під Москвою, нагадує ТАСС.