Словаччина офіційно підтвердила запуск поїзда до України

Запуск нового потягу за маршрутом Мукачево-Кошице – це результат угоди між профільними міністерствами України та Словаччини.

У міністерстві транспорту Словаччини повідомили, що прийнято рішення про початок курсування поїзда між Кошице та Мукачевом (Закарпатська область), починаючи з 9 червня 2019 року. Також повідомляється, що орієнтовна ціна квитка між двома станціями буде 7,5 євро.

Новий рейс дає можливість пасажирам робити зручні пересадки на інші маршрути. Українські громадяни, які прибули в Кошице, зможуть без проблем купити квитки на поїзди, які слідують до Братислави, Праги, Брно та інших європейських міст. Новий міжнародний залізничний маршрут між Україною та Словаччиною запущений, завдяки проведеній роботі фахівців профільних міністерств обох країн.

Міністр транспорту Словаччини Арпад Ершек, розповідаючи про відкриття нового міжнародного маршруту зазначив, що «нова залізнична мережа між Мукачевом і Кошице повинна поліпшити транспортне сполучення і зробити цей регіон більш привабливим для туристів. Це, звичайно, також надасть можливість для створення додаткових робочих місць».

Словацькі та українські прикордонники і митники зі свого боку гарантують оперативне виконання своїх функцій, щоб поїзд курсував за графіком. Зі словацького боку перевірка здійснюватиметься в на станції Чорна-над-Тисою, а з боку України – у Чопі.

Зацікавленість словацької сторони у відкритті маршруту ще й в тому, що тисячі жителів Закарпатської області працюють в Словаччині, а також з року в рік у словацьких університетах стабільно збільшується кількість українських студентів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Нижній Саксонії (Німеччина) регулярні рейси почав виконувати перший в світі поїзд на водні.

У міністерстві інфраструктури України повідомили, що в кінці року буде відкрито залізничний маршрут до Праги. Планується, що маршрут Мукачево-Кошице буде продовжений до столиці Чехії.