У Франції почали розгляд скандальної пенсійної реформи

Перший крок щодо прийняття пенсійної реформи зробив французький уряд. Проект пенсійної реформи схвалений радою міністрів Франції.

Реформа, яку задумав провести президент Франції Емманюель Макрон, обурила французьке суспільство. У країні вже другий місяць не припиняються масові демонстрації і страйки. Протестуючі вимагають від президента і уряду переглянути своє рішення.

Найбільший протест викликала пропозиція підвищити вік виходу на пенсію з 62 до 64 років. У цьому важливому питанні французи досягли своєї мети – уряд все-таки відмовився від збільшення пенсійного віку.

У французькому уряді вважають, що пенсійна реформа створить «довготривалу і міцну» систему, яка буде краще захищати малозабезпечених людей.

На сьогодні пенсійні фонди в цілому мають дефіцит у розмірі мільярд євро. Реформа за задумом її авторів повинна замінити більш сорока пенсійних систем, які на сьогодні працюють у Франції, на єдину.

Тепер черга за французьким парламентом. Проект пенсійної реформи передадуть на розгляд депутатів, які повинні вирішити – приймати чи ні пенсійну реформу. Найімовірніше, парламентарії підтримають законопроект.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за статистичними даними, протягом 2019 року знаменитий паризький музей Орсе відвідали 4,7 мільйона осіб, що на 9 відсотків більше, ніж в 2018 році.

Глава французького уряду Едуар Філіп заявив про готовність піти на поступки протестувальникам і відмовитися від підвищення пенсійного віку до 64 років.