Посол Болгарії в Китаї з останніми даними про коронавірус

“Болгари не постраждали, немає навіть постраждалих громадян ЄС. Ситуація розвивається вкрай швидко. За останніми даними, цієї ночі 2744 людини захворіли і 80 померли в результаті коронавірусу, що вражає Китай.” Про це повідомив Владислав Спасов, посол Болгарії в Китаї.

Він додав, що на даний час заблоковані тільки місто Ухань і два довколишніх міста. Пекін розташований в 1100 км від Ухані.

“Мова йде про серйозну кількість людей – в Ухані 14 мільйонів чоловік, а в двох інших містах 7 і 1 мільйон мешканців. Болгари там у порядку. Громадського транспорту немає, в місті немає руху, але рух за межами Уханя не обмежений”, – додав посол в країні.

За його словами, досі немає офіційної інформації про те, як відбулося зараження, але, на відміну від 2003 року, китайська влада відреагувала дуже адекватно.

Зразок вірусу був відправлений у Всесвітню організацію охорони здоров’я ще 30 грудня, і вже розроблений тест для виявлення вірусу.

За словами Спасова, є дуже чітка інформація про те, що потрібно робити, щоб запобігти поширенню інфекції, яка передається через крапельницю. Тому люди обов’язково носять маски.