Відвідуваність паризького музею Орсе рекордно зросла

Ніякі страйки і сутички протестуючих з поліцією, які вже більше місяця тривають у французькій столиці, не вплинули на туристів. Вони і надалі в величезній кількості приїжджають до Парижу, щоб помилуватися великим мистецтвом в музеї Орсе.

Страйк парижан проти пенсійної реформи президента Франції Емманюеля Макрона всього лише на один день, 5 грудня минулого року, зміг зупинити роботу знаменитого на весь світ паризького музею Орсе.

Згідно статистичним даним, які опубліковані в авторитетному французькому виданні Le Figaro, в 2019 році кількість відвідувачів музею і приєднаної до нього в якості філії картинної галереї Оранжері склала 4,7 мільйона осіб. Це на 9 відсотків більше, ніж було в 2018 році. Ні в одному музеї Парижа не спостерігається така динаміка зростання відвідувачів.

Музей Орсе відкритий порівняно недавно – в 1986 році – в колишній будівлі однойменного вокзалу. А в 2010-му році до нього вирішили приєднати також досить популярну серед поціновувачів образотворчого мистецтва галерею Оранжері.

Популярність музею Орсе, перш за все, забезпечують колекції творів імпресіоністів і сучасного мистецтва. Його шедеври заповнюють часовий інтервал між експонатами з колекцій Лувра та Центру Помпіду.

Також музей Орсе досить активно працює з молодіжною аудиторією, залучаючи молодих людей спеціальними програмами. Створено сайт для дітей, пропонуються різні підкасти, публікації в молодіжних медіа, і навіть два сімейних вихідних в лютому і листопаді.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними НБУ, протягом січня-вересня 2019 року іноземні туристи витратили в Україні 1,4 мільярда доларів, що на 14 відсотків більше, ніж за 9 місяців 2018 року.

З 1 січня 2020 року в Римі ввели так званий єдиний квиток. Його потрібно купити, щоб подивитися найвідоміші пам’ятки стародавнього міста.