Міністр охорони здоров’я Чехії порушив правила проти COVID-19

Міністр охорони здоров’я Чехії Роман Примула виявився в центрі скандалу після публікації в місцевій газеті «Блискавка». Вона заявила, що міністр порушив ініційовані ним соціальні обмеження в країні, введені в якості заходів проти поширення коронавіруса.

Як повідомляє видання, пізно ввечері в середу Примула відвідав один з найдорожчих ресторанів Праги. У Чехії діє тимчасова заборона на роботу закладів громадського харчування. Продаж їжі і напоїв здійснюється тільки через спеціально обладнану стійку і тільки до 20:00.

На сайті видання зазначено, що ресторан був закритий відповідно до заходів влади проти коронавіруса.

Незважаючи на заборону і оголошення, ресторан, в який пішов міністр, виявився відкритим. Видання вказує, що крім Примули були і інші відвідувачі, в тому числі інші високопоставлені особи. Крім того, незважаючи на наказ, міністр був без захисної маски.

На підтвердження написаного газета також опублікувала фотографії Примули. Парламентська опозиція зажадала його відставки, а сам він поки не коментує цю справу.

Ситуація з коронавірусом в Чехії за останні тижні загострилася, що зажадало введення жорстких обмежувальних заходів. Школи, ресторани, бари, клуби, спортивні та культурні об’єкти, а також багато магазинів закриті. Припинено роботу значної частини підприємств з обслуговування населення. Поліція має право накласти штраф до 400 євро за відсутність маски.