Париж хоче, щоб французька мова замінила англійську, як робочу мову ЄС

“Париж готує план по заміні англійської на французьку в якості офіційного «робочої мови» Європейського Союзу, коли в 2022 році він візьме на себе керівництво Радою головування в Європейському союзі”, – повідомив дипломат «Політико».

Франція планує використовувати своє перше президентство після Брексіта для просування своєї рідної мови, як лінгва-франка Європейського Союзу. Офіційні особи заявили, що основні зустрічі та робочі групи будуть проводитися на французькій мові. Дипломат ЄС повідомив Daily Telegraph, що повідомлення з цих зустрічей будуть французькою мовою і що переклади будуть надаватися не завжди. Франція також профінансує безкоштовні уроки французької для дипломатів, які можуть побажати її вивчити.

Клеман Бонн, міністр у справах Європи Франції, заявив в квітні: «Хоча французьку мова жива, процвітає і викладається в усьому світі, вона страждає вдома, в європейських установах. У Комісії, в Раді, в агентствах, органах і адміністраціях засідання тепер занадто часто проводяться англійською мовою. Так з’явилася англійська, хоча на даний час вона є офіційною мовою не більш, ніж в двох державах-членах”.