Дев’ять людей загинули в результаті ракетного удару США по Кабулу (ВІДЕО)

Число загиблих в результаті ракетного удару по столиці Афганістану Кабулу збройними силами Сполучених Штатів збільшилася до дев’яти. Про це повідомляє CNN.

За останніми даними, серед постраждалих шестеро дітей. Наймолодшому з них 2 роки.

В результаті атаки американських військ було знищено два автомобілі і частково зруйнований житловий будинок.

За словами очевидців, яких цитує Reuters, ракета спочатку потрапила в будинок в районі аеропорту Кабула.

Згідно з даними американської сторони, метою нападу стала машина терориста-смертника, який мав намір атакувати аеропорт. Телеканал Al Jazeera повідомив про вторинні вибухи після ракетного удару через велику кількість вибухівки в автомобілі.

За повідомленнями афганських ЗМІ, інцидент стався в кабульському районі Хаджі-Горба, який знаходиться в безпосередній близькості від злітно-посадкової смуги аеропорту.

При цьому, як повідомляє CNN з посиланням на джерело в Пентагоні, за попередніми даними американської сторони, жертв серед мирного населення в результаті удару не було.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що США очікують нового нападу на аеропорт Кабула в найближчі 24-36 годин. «Ситуація продовжує залишатися надзвичайно небезпечною, і загроза терористичного акту в аеропорту залишається дуже високою. Наші командири повідомили мені, що це, швидше за все, відбудеться в найближчі кілька годин, тому я наказав їм вжити всіх можливих заходів для забезпечення безпеки в аеропорту “, – йдеться в заяві президента США.